«

»

дец 22

ЗАКЉУЧЦИ СА 28. ВАНРЕДНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА АЛЕКСАНДРОВАЦ
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА
ВАНРЕДНЕ СТИАУЦИЈЕ
XXVIII Број: 820- 14/2020
Датум:22.12.2020.године
АЛЕКСАНДРОВАЦ

 

ЗАКЉУЧЦИ

СА 28. ВАНРЕДНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

 

На одржаној 28. ванредној седници 22.12.2020.године, Штаб за ванредне ситуације општине  Александровац је донео следеће закључке у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији општине Александровац, Одлуком Владе Републике Србије у вези спречавања ширења корона вируса, од 21.12.2020. године, која је донета на основу препоруке Републичког Кризног штаба од 21.12.2020. године и мерама Завода за јавно здравље Крушевац од  21.12.2020. године, донетим у циљу усклађивања противепидемијских мера са новим мерама Републичког кризног штаба.

Влада Републике Србије на  седници одржаној 21.12.2020.године, усвојила је најновије препоруке Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести Ковид-19.

 

1.Радно време тржних центара, продавница гардеробе, кладионица, коцкарница и дечијих играоница биће од понедељка до петка до 20 часова.

2.Радно време угоститељских објеката и то кафића и ресторана, такође ће бити од понедељка до петка до 20 часова, с тим да у времену од 17 до 20 часова није дозвољена било каква музика унутар локала без изузетка.

3.Такође, радним данима до 20 часова могу да раде фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте, као и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

4.Нове мере ступиле су на снагу, 21. децембра и биће на снази до петка 25. децембра 2020. године, а надлежно Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Александровац у кординацији са  Републичком инспекцијом,  уз помоћ – асистенцију људства Полицијске станице у Александровцу строго ће контролисати поштовање свих мера.

5.У складу са раније донетим мерама, угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

6.Такође, апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења. Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

7.Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине могу радити и радним данима и викендом до 21 час.

8.Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије, почев од  21. децембра, могу да раде сваког дана до 21 часова.

 

Штаб за ванредне ситуације општине Александровац апелује на све грађане општине Александровац, да се понашају одговорно и да се не окупљају у становима, приватним смештајима, нити у било којим другим просторима,  јер тиме угрожавају сопствено здравље, здравље своје породице и представљају ризик по своју целокупну околину.

Неодговорним понашањем директно угрожавамо наш здравствени систем и исказујемо непоштовање према здравственим радницима, који од марта подносе највећи терет борбе против коронавируса.

Добро познате епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија остају на снази.

Поштовањем свих мера и препорука, чувамо своје здравље и дајемо свој допринос борби против коронавируса а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада.

Једино сви заједно, удруженим снагама можемо постићи наш циљ а то је победа над коронавирусом и Влада Србије не сумња да ће заједно са свим грађанима што пре тај циљ и постићи.

 

 

 

                                                                                                  КОМАНДАНТ

                                                                               Општинског штаба за ванредне ситуације

                                                                                     Др Мирко Михајловић, спец. мед.

Print Friendly, PDF & Email