«

»

јан 11

Реконструкција улица у „граду вина“


Београд 11.1.2013

ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ АЛЕКСАНДРОВЦА ПОСЕТИЛИ МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА

Министар саобраћаја дипл. инж. грађ. Милутин Мркоњић, помоћник у ресорном министарству Саша Мирковић и директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић, договорили су са преседником општине Александровац Драганом Благојевићем и директором дирекције за урбанизам Љубомиром Вучковићем реализацију два конкретна пројекта чија ће завршетак  драстично променити укупно стање путне инфраструктуре у жупској регији и допринети да се овај град, познат по развијеном виноградарству и квалитетним винима још значајније учврсти као незаобилазна туристичка дестинација у Србији.

Реч је о реконструкцији централних градских улица које су због огромног интензитета саобраћаја у јако лошем стању, па је за укупну санацију планирано да се у сарадњи са Mинистарством саобрaћаја издвоји око 130 милиона динара, а да комплетан посао буде поверен предузећу „Путеви Србије“.
Други пројекат о којем су представници александровачке општине упознали министра саобраћаја дипл. инж. грађ. Милутина Мркоњића и његовог помоћника Сашу Мирковића јесте изградња кружног тока на државном путу другог реда који повезује Стопању и Витково, које се налази на територији Александровца.
Сви предуслови везани за почетак овог посла су комплетирани, неопходно је да се испоштују законске процедуре и обезбеде средства како би овај значајан инфраструктурални пројекат почео и да се реализује.
Према речима, водећих људи александровачке општине стављање у функцију кружног тока значајно је не само у регулацији и ефикаснијем обављању саобраћаја, већ и због значајнијег повезивања општине са Јошаничком бањом и Копаоником, што би Алексадровцу широм отворио врата према повезивању са значајним центрима и практично у кругу од 50 километара три српска туристичка места повезало у једну целину од које би сви имали значајне економске користи.

Print Friendly, PDF & Email