«

»

окт 11

Информација за интерно расељена лица о могућности да остваре своје бирачко право на локалним изборима на Косову и Метохији 17. октобра 2021.године

ПОВЕРЕНИШТВО ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ

Информација за интерно расељена лица о могућности да остваре своје бирачко право
на локалним изборима на Косову и Метохији 17. октобра 2021.године

Обавештавамо вас да ће се локални избори на Косову и Метохији одржати дана 17.
октобра 2021. године.
Обавештавамо сва заинтересована интерно расељена лица са Косова и Метохије да своје бирачко право могу остварити уколико поседују важећу личну карту издату од стране привремених институција самоуправе у Приштини ( лична карта издата на КиМ).

Лица ИСКЉУЧИВО морају гласати на бирачком месту у општини где имају пријављено пребивалиште. Наглашавамо да се мора гласати на бирачком месту где је лице уписано у Централном бирачком регистру.
За све заинтересоване биће организован аутобуски превоз до бирачких места на Косову и Метохији. Полазак на Косово и Метохију планиран је у раним јутарњим часовима у недељу 17. октобра 2021. године са главне аутобуске станице у свим местима, осим Београда где је планиран полазак испред Сава центра као и Ниша – полазак испред Супер Вера у Нишу.

Сви заинтересовани грађани могу се јавити на контакт телефон 0800/ 201-011 где ће добити све потребне информације. 

Молимо вас да да свим заинтересованим лицима пружите неопходне информације, да на видном месту истакнете број контакт телефона за информисање, проследите локалним медијима спот који вам достављамо у прилогу. Уједно вас молимо да у табелу коју достављамо у прилогу, упишете све заинтересоване који вам се обрате у вези са предстојећим изборима на Косову и Метохији. 

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије

Print Friendly, PDF & Email