«

»

авг 27

50. ЖУПСКА БЕРБА 19.09.2013 – 22.09.2013

Више од четири деценије Жупске бербе у част богатства убраног у недрима Александровачке Жупе у част грожђа, у част вина, у част сунца, у част труда марљивих Жупљана, потећи ће божанска амброзија „Фонтаном вина“ на јубиларној 50. Жупској берби у Александровцу, која се одржава од 19. до 22. септембра 2013. године.

Највећа светковина виноградара Александровачке Жупе и ове године окупиће бројне винаре и излагаче, као и све љубитеље овог рајског нектара, питког Жупског вина које ће се точити докле год траје берба.

Уз гурманлуке добродошлице и чашицу Жупског вина у „Винској улици“, посетиоци ће имати прилике да учествују у карневалу, да присуствују дефилеу учесника Жупске бербе, да посете бројне концерте и изложбе, као што је пољопривредна изложба где ће бројни излагачи представити неизмерно богатство ове прапостојбине вина.

Традиционално манифестација Жупска берба одржава се у Александровцу од 1963. године, док сама производња вина у овој регији сеже давно у историју а сви заинтересовани могу погледати поставку Музеја винарства и виноградарства којаилуструје историјски развој виноградарства ове богате виноградарске регије.

Туристичка организација општине Александровац

www.toa.rs

 

 

Print Friendly, PDF & Email