«

»

јан 27

Календар за 2014. годину – Водич кроз свет отпадних вода

01      GIZ пројекат “Управљање отпадом и отпадним водама-IMPACT“ је израдио  календар за 2014. годину  под називом „Водич кроз свет отпадних вода“ у жељи да допринесе подизању свести грађана о значају заштите вода и пречишћавању отпадних вода. Календар на шаљив начин у 12 илустрација приближава проблематику испуштања непречишћених отпадних вода у водотокове и њихов негативан утицај на здравље свих организама. С друге стране приказани су могући системи за пречишћавање отпадних вода. Календар је прикладан као едукативан материал за школе и друге јавне институције.

Циљ IMPACT пројекта је подршка изабраним пилот општинама (Александровац, Бела Црква, Крупањ, Куршумлија и Свилајнац) у области управљања отпадом и отпадним водама у складу са захтевима Европске уније кроз увођење иновативних и одрживих система.

Календар је настао у сарадњи са Министарством енергетике, развоја и заштите животне средине и Дирекцијом за воде Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

Уколико желите да имате календарВодич кроз свет отпадних вода“ , можете га поручити на мејл: marija.tapuskovic@giz.de. Потребно је да пошаљете Ваше име и презиме и адресу.

КАЛЕНДАР „ Водич кроз свет отпадних вода“ (*.pdf 5.5MB)

DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeitGmbH (GIZ) је организација за међународну сарадњу која у име немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), подржава Србију кроз многобројне билатералне и регионалне пројекте. Као имплементациона организација Владе Савезне Републике Немачке, ГИЗ већ више од 10 година представља поузданог партнера у пружању подршке јавном, приватном и цивилном сектору у Републици Србији. Од 2000. године, Савезна Република Немачка је кроз непосредну помоћ као и путем фондова ЕУ издвојила за Србију 1,4 милијарде евра, што представља највећи појединачни износ развојне помоћи који је нека држава упутила Србији.

Print Friendly, PDF & Email