«

»

дец 04

ЗАКЉУЧЦИ СА 27. ВАНРЕДНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА АЛЕКСАНДРОВАЦ
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА
ВАНРЕДНЕ СТИАУЦИЈЕ
XXVII Број: 820- 13/2020
Датум:04.12.2020.године

АЛЕКСАНДРОВАЦ

 

ЗАКЉУЧЦИ

СА 27. ВАНРЕДНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

 

На одржаној 27. ванредној седници 04.12.2020.године, Штаб за ванредне ситуације општине  Александровац је донео следеће закључке у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији општине Александровац, Одлуком Владе Републике Србије у вези спречавања ширења корона вируса, од 03.12.2020. године, која је донета на основу препоруке Републичког Кризног штаба од 01.12.2020. године и мерама Завода за јавно здравље Крушевац од  03.12.2020. године, донетим у циљу усклађивања противепидемијских мера са новим мерама Републичког кризног штаба.

1.Угоститељски објекти – кафићи, ресторани, барови,  и ноћни клубови неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка.

Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

2.Тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, такође, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 ујутру.

3.Фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте неће радити током викенда. У ову групу спадају и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт. Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.

4.Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти (малопродајни објекти свих делатности, укључујући и пољопривредне апотеке) као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити, како радним данима, тако и викендом, до 19 час.

5.Апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења, и у данима викенда.

6.Још један изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час свакога дана.

7.Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

8.Спортски објекти се могу користити и викендом за тренинге и одржавање искључиво регистрованих такмичења у надлежности националних спортских савеза.

9.Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије моћи ће раде радним данима, као и суботом и недељом, до 17 часова.

10.Објeкти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 19 часова, а суботом до 17 часова.

11. Зелена пијаца ће радити несметано као и до сада, забрањује се рад бувље и сточне пијаце наредна два петка.

 

Све ове мере усвојене су са циљем свођења социјалних контаката на апсолутни минимум, уз наду да ће оне дати жељени резултат и да ћемо у данима пред нама то видети и у бројевима заражених грађана опоштине Александровац коронавирусом.

Надлежно Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Александровац у кординацији са  Републичком  инспекцијом, а уз помоћ – асистенцију људства Полицијске станице у Алексансровцу  строго ће контролисати поштовање ових мера, које ступају на снагу 04.12.2020.године, а важе до 15 децембра.

Штаб за ванредне ситуације општине Александровац апелује на све грађане општине Александровац, да се понашају одговорно и да се не окупљају у становима, приватним смештајима, нити у било којим другим просторима,  јер тиме угрожавају сопствено здравље, здравље своје породице и представљају ризик по своју целокупну околину.

Неодговорним понашањем директно угрожавамо наш здравствени систем и исказујемо непоштовање према здравственим радницима, који од марта подносе највећи терет борбе против коронавируса.

Добро познате епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија остају на снази.

Поштовањем свих мера и препорука, чувамо своје здравље и дајемо свој допринос борби против коронавируса а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада.

Једино сви заједно, удруженим снагама можемо постићи наш циљ а то је победа над коронавирусом и Влада Србије не сумња да ће заједно са свим грађанима што пре тај циљ и постићи.

 

 

 

                                                                                                  КОМАНДАНТ

                                                                               Општинског штаба за ванредне ситуације

                                                                                     Др Мирко Михајловић, спец. мед.

Print Friendly, PDF & Email