«

»

нов 23

Рехабилитација улица у Александровцу

Београд, 19. новембар, 2012.

МИНИСТАР САОБРАЋАЈА ДИПЛ. ИНЖ. ГРАЂ. МИЛУТИН МРКОЊИЋ СА ГРАДСКИМ ЧЕЛНИЦИМА АЛЕКСАНДРОВЦА ДОГОВОРИО НИЗ ПРОЈЕКАТА НА РЕХАБИЛИТАЦИЈИ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТЗРУКТУРЕ

Привредног развоја Србије нема без убрзаног улагања у инфраструктуралне саобраћајне пројекте, нарочито у општинама које су протеклих деценија постале препознатљиве на мапи наше земље по многобројним туристичким манифестацијама, какав је, без сумње Александровац, констатовали су министар саобраћаја Милутин Мркоњић и председник општине Александровац Драган Благојевић и директор дирекције за изградњу овог града Љуба Вучковић.

 

Да би у што краћем року град, препознатљив по вину и чувеној манифестацији „Александровачка берба“, постигао завидан ниво на плану инфраструктуре, и тако постао незаобилазна дестинација на „коридору вина“ неопходна су улагања, с обзиром на чињеницу да је стање путева, како у централној градској зони, тако и на периферији у веома лошем стању.
Поред потпуне реконструкције главне александровачке улице, такође је планирано рехабилитација пута између Александровца и Лесковице.
Иначе, Александровац је географски центар Жупе, који се налази у централној Србији. Представници Александровца обратиће се у најкраћем року предузећу „Путеви Србије“како би се нашли у агенди предстојећих активности, и што пре добили „зелено светло“ за почетак радова, који ће умногоме променити, садашњу лошу, слику путева у општини и приградским насељима.
Министар Мркоњић у потпуности је подржао конкретну иницијативу градских представника, а министарство саобраћаја учиниће све да Александровац постане препознатљив и по добрим путевима, као што су вековима заштитни знак овог града надалеко чувени виногради и вино.

Print Friendly, PDF & Email