«

»

мар 16

Извештај о одржаној VI ванредној – телефонској седници Штаба за ванредне ситуације Општине Александровац

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА АЛЕКСАНДРОВАЦ
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА
ВАНРЕДНЕ СТИАУЦИЈЕ
 Број:  06- 23/2021
Датум: 16.03.2021.године

АЛЕКСАНДРОВАЦ

 

Извештај о одржаној VI ванредној – телефонској седници Штаба за ванредне ситуације Општине Александровац

 

 На 6. телефонској ванредној седници одржаној 16.03.2021. године ,којом је председавао председник општине и командант штаба  Др Мирко Михајловић, Општински Штаб за ванредне ситуације општине Александровац  донео је следеће закључке у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији општине Александровац, Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 (“Сл. гласник РС”, бр. 151/2020, 152/2020, 153/2020, 156/2020, 158/2020 и 1/2021,17/2021, 19/21 и 22/21), Законом о заштити становништва од заразне болести (“Сл. гласник РС”, бр. 15/2016, 68/2020 и 136/2020) и Одлуком Владе Републике Србије од 16.03.2021. године.

 1.Oд среде, 17. марта до понедељка, 22. марта, до 6 часова ујутру, биће затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани), све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности),сточне и робне пијаце, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане.

2.Објекти на које се ово ограничење рада у наредним данима не односи и којима је дозвољено да раде у наведеном периоду:Апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, ветеринарске апотеке,пољопривредне апотеке,трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, зелене пијаце, продавнице сточне хране,самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат – киосци и трафике;Све друге радње, занатлије, објекти и места (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке вулканизери, технички прегледи,сервиси, ауто-перионице, хемијска чишћења и сл. Радњe и сервиси ,технички прегледи, вулканизери, аутоперионице, и сл.) на којима се пружају услуге при чијем вршењу није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања;Бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива;Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу;Спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.

Битно је нагласити да се мере затварања не односе на предузећа, фабрике и њихове интерне организације рада и пословне активности. Такође, у уобичајеном радном времену биће отворени сви шалтери државне управе, поште, банке, осигуравајућа друштва, мењачнице.

4.Ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн  наставу, док се за ученике средњих школа овај вид наставе продужава

5.Контролу над применом ових мера вршиће инспекцијска служба уз асистенцију полиције.                                              

                         Помоћник Председника општине

за одбрану и  ванредне ситуације

                                                                                            Душица Џамић

Print Friendly, PDF & Email