Галерија слика КЗМ

 

„САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ Александровац 23.3.2013

Са поносом можемо истаћи да је акција “ Сат за нашу планету“ успешно изведена у суботу 23.03.2013. на градском тргу Александровца. Ова акција  је имала за циљ подизање људске свести о уштеди електричне енергије и потреби за решавањем питања климатских промена. Канцеларија за младе је са Ђачким парламентом организовала ову акцију са великим задовољством што ће се ове године и Александровац наћи мађу градовима са оваквом иницијативом.

 Покровитељ акције: Општина Александровац и Вино Жупа

 

 

Завршна конвенција пројекта јачање економске сигурности младих

УСАИД 07.03.2013 године 

Београд

АКТИВНОСТИ У РАНИЈЕМ ПЕРИОДУ

– Активности усмерене ка учешћу на конкурсу код Министарства омладине и спорта РС за изградњу Мини-пич игралишта за  мале спортове. Пројекат је реализован у сарадњи Министарства омладине и спорта, Канцеларије за младе и Општине Александровац.  Игралиште је смештено у дворишту средње школе „Свети Трифун“ у Александровцу.

– Активности усмерене ка учешћу на конкурсу код Министарства омладине и спорта РС за изградњу отвореног асфалтног спортског игралишта за  мале спортове. Пројекат је реализован у сарадњи Министарства омладине и спорта и Канцеларије за младе. Игралиште је смештено у дворишту средње школе „Свети Трифун“ у Александровцу.

– Активности усмерене ка конкурисању код Министарства омладине и спорта РС за санацију отвореног игралишта  за мале спортове за младе  популарна “Маракана“ . Где  је одрађено пресвлачење горњег слоја са тениском подлогом „ СПОРТ-ФЛЕКС“ – најсавременијом подлогом за тенис. Средства за реализацију пројекта обезбеђена су код Министарства омладине и спорта преко Канцеларије за младе, а Општина је обезбедила средства за уређење простора око игралишта, предвиђена да игралиште буде мултифункционално за више  спортова.

 

ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА

Волонтерска акција под покровитељством МОС одржана је дана 05.11.2011. године на игралишту Основне школе “Иво Лола Рибар” у Александровцу, где је окупљен велики број младих у жељи да својим волонтерским залагањем допринесу развоју идеје дајући лични пример.

Циљ и идеја је да се млади људи у што већем броју укључе у друштвени живот. Млади су тог дана радили на томе да се преуреди игралиште у једној од школа у Александровцу и тиме обезбедили себи још један простор где ће проводити своје слободно време. У овој акцији обележене су линије на терену, промењена је жичана ограда иза голова и поправљен је кош. Такође, сређено је игралиште и околина игралишта скупљањем папирића и другог отпадног материјала.

Планирани радови су успешно обављени, што доприноси целокупној лепшој слици читавог простора. У завршној фази пројекта организоваће се једна журка за волонтере.

 

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор