«

»

сеп 11

50. ЖУПСКА БЕРБА – конференција за штампу

Конференција за штампу одржана поводом 50. Жупске бербе

Конференција за штампу одржана поводом 50. Жупске бербе

Председник општине Александровац, др Југослав Стајковац одржао је конференцију за новинаре. Тема конференције је  предсетојећа 50-та, јубиларна привредно-туристичка манифестација, „Жупска берба“ , са циљем да се јавност  упозна са припремама и програмом који ће обележити традиционалну манифестацију посвећеном грожђу и вину.

Овом приликом предеседник Стајковац је, упознавши новинаре са програмом прославе,  истакао да се манифестација одржава искључиво из сопстевних средстава, издавањем јавних површина у закуп и рекламама, а да се ни динар неће потрошити из буџетских средстава.

Тема овогодишње „Жупске беребе“ је „Само једна је Жупа, град овај сви сад воле као ми..“. Орагнизатори манифестације су општина Александровац и ТО, а укупан износ средстава која ће овом приликом бити утрошена је око 20 хиљада евра, рекао је др Југослав Стајковац, председник општине Александровац.

На питање новинара како функционише власт у општини, председник Стајковац је истакао да је власт стабилна и у том погледу једна од најстабилнијих општина у Србији.

Од 19 до 22. септембра, 50-ту „Жупску бербу“ обележиће богат културно-уметнички програм  и забавни садржаји, а очекује се присуство преко 500 хиљада туриста, култуних и јавних поселника, што говори да је ова манифестација један од највећих брендова у Србији.

Све детаље о програму и читавој манифестацији можете пратити на званичном порталу манифестације www.zupskaberba.rs

Print Friendly, PDF & Email